Şu anda Boş: ₺0.00
Genel
Oyun Terapisi Eğitimi Nedir?
Oyun terapisi eğitimi adına oyun terapisi eğitimi nedir sorusu sorulmaktadır. Bu soruyla beraber kişiler oyun terapisi eğitim hakkında bilgi sahibi olmakta ve bu alan konusundaki düşüncelerini somutlaştıran bilmektedir. Peki oyun terapisi eğitimi nedir? Oyun terapisi çocukların ihtiyaçlarının oyun ve oyuncaklar ile birlikte ifade etmeleri üstüne yoğunlaşan özel bir işlev de travma tik deneyimler geçirmiş olan çocukların duygularına ulaşmayı sağlamaktadır. Bunlar ile beraber nasıl mücadele edeceklerine de öğretirler en çok uygulanan teknik ise rol oyunlarıdır. 6 yaşından büyük olan çocuklarda konuşma da yapılmaktadır. Çocuklar oynamayı severler çocuklar duygularını yetişkin kişiler gibi ifade edemez ve bunları anlamlandırmak da zorlanırlar. Duygularını tam anlamıyla büyükler gibi ifade edip normal bir şekilde konuşamazlar ve bu yüzden büyüklerle yapılan terapi çeklere çocuklara uymaz. Oyun terapi anlamında çocuklar adına oldukça elverişlidir. Çocuklar seçilen oyun ve oyuncaklarla yaşadıklarını ve duygularını ifade etme konusunda bir ortam bulurlar. Oyun terapisi uygulanırken özel olarak oluşturulmuş oyun odalarında etkisinde kaldığı olayı tanımlamak ve çözüm bulmak adına çocuğa en uygun oyun terapisi türleri uygulanır. Oyun terapisinin amacı ise çocuğun kendisini duygusal olarak daha iyi hissetmesini sağlamaktadır. Çocuğum normal gelişimini etkilemiş olan duygusal davranışsal ve psikolojik problemlere ortadan kaldırabilmek ve bu problemlere daha fazla büyümesini engellemektir.
Oyun Terapisi Eğitimi Sertifikası Alma Şartları Nelerdir?
Peki oyun terapisi eğitimi sertifikası alma şartları nelerdir oyun terapisi eğitimi sertifikası almak adına kişilerin bazı bölümler içerisinden mezun olmaları ve şartlara tabi tutulması mümkündür. Bunlar çerçevesindeki işler oyun terapisi eğitimi alabilmektedir. Oyun terapisi eğitimi alabilmek adına kişilerin daha önceden bir psikolojik eğitim almasa dahi bazı bölümler için ikisinde bulunması veya psikolojik bir bölüm içerisinde bulunması gerekmektedir. Bu çerçevede kişiler oyun terapisi eğitimi alabilir ve oyun terapisi eğitimiyle beraber sertifika sahibi de olabilirler.
Oyun terapisi eğitimi kimler alabilir?
Oyun terapisi eğitimi kimler alabilir bazılarını şu şekilde sıralayalım: Aile danışmanları, sınıf öğretmenleri, hemşireler, doktorlar, pedagoglar, psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunları, psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğrencileri, okul öncesi öğretmenliği mezunları, okul öncesi öğretmenliği, öğrencileri sosyal hizmet uzmanları ve sosyal hizmet öğrencileri, çocuk gelişimi mezunları, çocuk gelişimi öğrencileri, özel eğitim mezunları, özel eğitim öğrencileri, sosyoloji mezunları, sosyoloji öğrencileri, psikoloji mezunları, psikoloji öğrencilere oyun terapisi eğitimine katılabilmektedir.