Çocuk Gelişimi Eğitimi ve Sertifikası

Çocuk Gelişimi Eğitimi ve Sertifikası

Çocuk gelişimi eğitimi sonunda alınacak sertifika ise bu konuda yeterliliğinizi ortaya koyar. Çocuk gelişimi sertifikası amacı yalnızca yeterliliğinizi göstermek değildir. Çocukları zihinsel ve ruhsal yönden yetiştirecek donanıma sahip olduğunuzu da gösterir. Hijyen, tuvalet eğitimi, bakım ve beslenme konularında yeterliliğiniz de kurumlarca kabul edilir.

EĞİTİM AÇIKLAMASI

Çocuklarla yakından temas kuran personelin veya ebeveynlerin onların gelişimlerine dair eğitim alması gereklidir. Çocukların gelişimlerini takip ederken onları nitelikli olarak yetiştirmek için çocuk gelişimi eğitimi alınmalıdır. Çocukların gerçeklik algısı, dünyası ve davranışları taklit etmesi zamanla kişilikleri olur. Gelişim sürecinde yanlış davranışlarda bulunulduğu zaman zihinsel, ruhsal açıdan sorun çıkabilir. Çocuk gelişimi eğitimi ile çocuklarla yakından ilgilenen kimselerin doğru davranış sergilemeleri mümkündür. Çocuk gelişimi eğitimi sonunda alınacak sertifika ise bu konuda yeterliliğinizi ortaya koyar. Çocuk gelişimi sertifikası amacı yalnızca yeterliliğinizi göstermek değildir. Çocukları zihinsel ve ruhsal yönden yetiştirecek donanıma sahip olduğunuzu da gösterir. Hijyen, tuvalet eğitimi, bakım ve beslenme konularında yeterliliğiniz de kurumlarca kabul edilir.

Çocukların bakımı, gözetimi, hijyen ve temizliği, beslenme ve sorumlulukları gibi konularda temel bilgiler alınmalıdır. Çocuk gelişimi sertifikası ise çalışırken kullanabileceğiniz kadar bilgiye sahip olduğunuzu gösterir. Uzaktan eğitimi çocuk gelişimi sertifikası amacı ise okul, okul öncesi kurum, kreş ve çocuk bakım evlerinde çalışmanızı sağlamaktır. Okul öncesi kurumlarda çalışan yardımcı personeller çocuğun yemeğinin yedirilmesi, temizliği ve hijyeni konusunda yardımcı olur. Ancak pedagojik eğitimi yoksa bunları yaparken çocuğun gelişimini olumsuz etkiler. Bazen de çocuğun duygusal olarak örselenmesine neden olur. Çocuk gelişimi sertifikası amacı, yardımcı personelin çocuğa zarar vermeden onunla ilgilenmesini sağlamaktır. Eğitime katılıp sertifika sınavında başarılı olan kimseler çeşitli pozisyonlarda çalışabilir.

Uzaktan eğitimle çocuk gelişimi eğitimi alabileceğiniz yerler arasında Kariyer Polikliniği vardır. Çocuk gelişimi eğitimi nereden alınır araştırması yapanlar genelde bu kursu tercih eder. Çocuk gelişimi eğitimi sonunda verilen üniversite onaylı sertifikanın değeri diğerlerine göre fazladır. Uluslararası akreditasyonlu çocuk gelişimi sertifikası amacı yurt dışında da çalışmanızı desteklemektir. Çeşitli ülkelerde YÖK denkliği imkanı varsa çocuk gelişimi sertifikası kullanılabilecektir. Çocuk gelişimi sertifikası amacı uzaktan eğitimle de olsa en iyi müfredatı kursiyerlere sunmaktır. Böylece sorumluluklarının bilincinde olan, zihinsel ve duygusal açıdan sağlıklı nesiller yetişmesi de mümkündür.

Çocukların öğrenme yeteneği hızlı ve güçlüdür. Ona öğreteceğiniz veya ihtiyaçlarını görürken davranış şekliniz zihnine kazınır. Olması gerekenin o olduğunu düşünür ve davranışlarını da şekillendirir. Çocuk gelişimi sertifikası amacı, doğru davranış biçimlerini çocukların anlayacağı şekilde öğretmektir. Çocuklarla yakından ilgilenen veya bulunduğu ortamda çocukların olduğu kimseler çocuk gelişimi eğitimi ile nitelikli pedagojik temel bilgilere sahip olur. Anne ve babalar çocuklarını yetiştirirken hata yapmamak için de çocuk gelişimi eğitimi alabilir. Böylece onları yetiştirirken yanlış hareketlerde bulunup kişiliklerinde problem olmasını da engeller.

Çocuk gelişimi sertifikası amacı kurs merkezlerine göre çeşitlidir. Bazı kurslar ticari kaygı ile hareket ettiğinden eğitim kalitesini arka plana iter.

 

Kariyer Polikliniği’nde çocuk gelişimi sertifikası amacı;

  1. Okul öncesi kurumlarda, gündüz bakım evlerinde çalışacak yardımcı personel yetiştirmek
  2. Ebeveynlerin temel pedagoji eğitimi alarak gelişmesini sağlamak
  3. Uzaktan eğitimle çocuk pedagojisi öğretmek
  4. İş yoğunluğu olan kimselere uzaktan eğitimle yeni bir meslek edindirmeye çalışmak
  5. İşe başvuru şartları arasında çocuk gelişimi sertifikası olan iş seçeneklerinde gerekli belgenin alınmasını sağlamak
  6. Üniversite kalitesinde eğitimle gelecek nesillerin duygusal ve zihinsel yönden doğru yetiştirilmesini sağlamak
  7. İşe alımlarda e- devlet görünürlüğü olan çocuk gelişimi sertifikası sayesinde öncelik imkanı yakalanmasını sağlamak
  8. Yardımcı personelin kazanacağı geliri artırmak
  9. İş değişikliği yapacaklara yeni iş alanı fırsatı sunmak
  10. Yurt dışında kullanabilecek temel pedagoji eğitimi alınmasını kolaylaştırmak
  11. Uluslararası geçerliliği olan çocuk gelişimi sertifikası ile farklı ülkelerde çalışma yapılmasını kolaylaştırmak
  12. Bakıcılık veya dadılık yapacak kişilerin eğitim almasını sağlamak
  13. Çocuk gelişimi eğitimini herkesin almasını kolaylaştırmak

Çocuk gelişimi eğitimi sonundaki sertifika sınavı online olarak yapıldığından istediğiniz yerden eğitimlere katılabilirsiniz. Canlı dersler ve süpervizyon eğitimleri çocukların nasıl yetiştirilmesi gerektiği hakkında eğitimlerden oluşur. Akademisyenlerce hazırlanan bu eğitim sayesinde kısa sürede bulunduğunuz alanda başarılı olabilirsiniz. Kişisel hijyeni nasıl sağlayacakları, mahremiyet eğitimi, beslenme ve yemek yeme alışkanları da eğitimlerde yer alır. Dönemsel olarak çocukların kırılgan ve duygusal sorun yaşadığı zamanlar da eğitimlerde yer alır. Çeşitli yaş aralıklarında görülen sendrom davranışları ile nasıl baş edileceği de çocuk gelişimi eğitimi içinde yer alır. Çocuk gelişimi sertifikası amacı dadılık veya bakıcılık yapacak kimselerin yüksek gelir kazanmasını sağlamaktır. Farklı bir işte çalışırken de çocuk gelişimi eğitimi uzaktan eğitim olarak alınabilir. Ödeyeceğiniz çocuk gelişimi sertifika ücreti de eğitim kalitesi ile kıyaslanınca makuldür. Üstelik çocuk gelişimi sertifika ücreti taksit seçenekleri ile ödenebilir.

 

Çocuk Gelişimi Sertifikası Kazanımları

Temel pedagoji eğitimi belli bir meslek grubuna özgü eğitimlerden değildir. Çocuk gelişimi sertifikası kimler alabilir gibi soruların cevabını arıyorsanız herkesin eğitime katılabileceğini unutmayın. İleride çocuklarınızı çok iyi yetiştirmek veya eğitim verirken yanlış davranmamak için de eğitim alabilirsiniz. Üstelik alacağınız çocuk gelişimi eğitimi sonunda verilen sertifika aktif çalışma hayatında da işinize yarar. Bakıcılık yapacaksanız veya para ile çocuk bakım hizmeti verecekseniz de kullanılabilir. Çocuk gelişimi sertifikası kazanımları bunlardan ibaret değildir. Bunlar dışında çocuk gelişimi sertifikası çocuklarda tuvalet eğitiminin nasıl olacağını öğrenmenizi de sağlar.

Çocuk bakım evi veya okul öncesi kurumların bazılarında tuvalet, hijyen ve beslenme eğitimi almamış çocuklar vardır. Beslenme düzenini ve tuvalet eğitimini oturtmak için bu kurumlarda da destekleyici eğitimler verilir. Okul öncesi öğretmeni, anaokulu öğretmenine yardımcı personel sıfatı ile destek olmak için çocuk gelişimi eğitimi aranır. E-devlet görünürlüğü olan çocuk gelişimi sertifikası ise kurumların işe başvuru şartları arasında önceliklidir.

Çocukların ruhsal ve zihinsel açıdan desteklenmesi yetişkinlik dönemlerini de etkiler. Ruhsal ve fiziksel yönden sağlıklı bireyler yetiştirmek için çocuk gelişimi sertifikası kazanımları göz önüne alınmalıdır. Eğitimlerinin ve bakımlarının en iyi şekilde yapılması sağlıklı olarak yaşam sürmelerinde etkilidir. Çocuk gelişimi sertifikası kazanımları bunlarla sınırlı değildir.

  1. Uluslararası geçerli çocuk gelişimi sertifikası çoğu sertifikadan niteliklidir.
  2. Uzaktan eğitimle farklı alanda çalışsanız bile eğitim alma fırsatı yakalarsınız.
  3. Çocuk gelişimi eğitimi ile kendi çocuklarınıza da nitelikli eğitim verebilirsiniz.
  4. İş başvuru şartları arasında çocuk gelişimi sertifikası varsa bu programın faydası olur.
  5. Üniversite kalitesindeki eğitimi cüzi fiyata alırsınız.
  6. Çocuklarla yakında ilgilenip onlarla iletişim kurmanız kolaylaşır.
  7. Nitelikli eleman olarak çoğu yerde çalışabilirsiniz.
  8. Gelir kazanıp hayat standartlarınızı yükseltirsiniz.

Çocuk gelişimi eğitimi ve sertifikası sizi yetiştirmekle kalmaz çocuklarınıza vereceğiniz eğitimlerin niteliğini artırır. Çocuklarla ilgili herhangi bir alanda çalışmasanız bile bilinçli ebeveyn olma yolunda ilerleyebilirsiniz. Uzaktan eğitim çocuk gelişimi sertifikası özgeçmişinizin değerini artırır. Bakıcılık veya dadılık yapacaksanız çocuk gelişimi sertifikası kazanımları göz önüne alınmalıdır. Çocuk bakımında başarılı ve aranılan kişi olmak için gerekli olan çocuk gelişimi eğitimidir. Çocuklarla konuşurken doğru kelimeleri seçmek, doğru davranış şekillerinde bulunmak için çocuk gelişimi eğitimi zorunludur. Çocuk pedagojisi hakkında temel bilgiler alındığı sürece onlarla iletişim kurarken de zorlanmazsınız. Hijyeni ve bakımını yaparken de sorun yaşamanın önüne geçilir.

- Eğitimin Özellikleri -

Tüm Cihazlarda Kullanılabilir Panel

Panele Ömür Boyu Erişim İmkanı

Ders Notları ve Video Dersler

Üniversite Onaylı Sertifikalı Eğitim

E-devlet’te Sorgulanabilir Sertifika

SON BAŞVURU TARİHİ
Gün
Saat
Dakika
Saniye
KAYIT İÇİN KALAN SÜRE
EĞİTİM BAŞVURU FORMU
e devlet onaylı sertifika

Ülkemizin her katmanında ve her alanda kendi kendine yeten ve sürekli geliştirebilen; birey ve toplum olarak, çağın gerekleri doğrultusunda, çok donanımlı ve yönlü genç nesilleri yetiştirmektir.

BİZE ULAŞIN

Mahfesığmaz, G2 Göktekin Apartmanı, 79141. Sk. No:57, 01170 Çukurova/Adana

© Copyright 2023 All Rights Reserverd

EĞİTİM BAŞVURU FORMU
e devlet onaylı sertifika